Rózgi
( Anzahl der Produkte: 12 )Mimo że wydawać by się mogło, że istnieją obecnie technologiczne rozwiązania, którymi można ją zastąpić, rózga do ciasta to jedno z kuchennych akcesoriów, które wciąż należy do podstawowego ekwipunku każdego profesjonalnego kucharza. Służy do przygotowywania wielu ciast, czy też elementów dań. Jeśli potrzebna Ci profesjonalna, efektywna i trwała rózga do ciasta, zapoznaj się z asortymentem UNIgastro.
Rózga do ciasta, dzięki której przyrządzisz smakowite potrawy
Zawodowi kucharze jak nikt inny potrafią docenić tradycyjne techniki gotowania. Rózga do ciasta to z kolei narzędzie, które od bardzo dawna gości w kuchniach na całym świecie. Ten przyrząd bardzo często potrzebny jest, gdy gotujemy, bazując na starych, klasycznych recepturach. Z powodzeniem może zastąpić też mikser, gdy nie mamy do niego dostępu.
Dzięki temu prostemu akcesorium, możliwe jest przygotowywanie wielu rodzajów posiłków. Rózga do ciasta z oferty UNIgastro umożliwi Ci sprawne wymieszanie masy na ciasto, ubicie piany, czy też przyrządzenie pysznego sosu bądź zawiesiny. Marzy Ci się, aby każde ciasto czy biszkopt przygotowywane w Twojej kuchni były lekkie, puszyste i odpowiednio wyrośnięte? Dania serwowane w Twoim lokalu gastronomicznym zawierają w sobie dressingi czy własnoręcznie przygotowywany majonez? Wyposaż kuchnię w ubijaczkę z oferty UNIgastro, czyli narzędzie, które nigdy nie zawiedzie Cię w tych kwestiach.
Rózga do ciasta w różnorodnych wariantach
Mimo że rózga do ciasta to klasyczne narzędzie, to i ona może przybierać nowoczesne formy. W ofercie UNIgastro znajdują się w głównej mierze trzepaczki o klasycznym kształcie gruszki. Ciekawą propozycję stanowi ubijak do piany z kulką, która to jeszcze bardziej podnosi efektywność ubijania.
Rózgi do ciasta, które oferujemy, wykonane są ze stali nierdzewnej. Stal ta może obejmować zarówno druty trzepaczki, jak i jej rękojeść. Możliwy jest także wybór rózgi, której rękojeść wykonano z tworzywa w kolorze czarnym. Odpowiedni model można łatwo dopasować kolorystycznie do pozostałej części asortymentu kuchennego.
Ubijaczki z asortymentu UNIgastro dostępne są w różnych długościach, a także umieszczona w nich została różna liczba drutów. Druty te mogą mieć przykładową grubość 2 mm, jednak w naszej ofercie znajdują się także modele o drutach grubszych. Znalezienie produktu, z którym praca będzie dla danego kucharza najwygodniejsza, nie stanowi większego problemu. Co ciekawe, niektóre modele trzepaczek mają rękojeści zakończone poręczną zawieszką, za które można je powiesić, co pomaga utrzymywać porządek w miejscu pracy.
Rózga do ciasta, na której możesz polegać
Każda profesjonalna kuchnia powinna być wyposażona w rózgę do ciasta, ponieważ jest to akcesorium niezwykle wszechstronne. Nierzadko zdarza się, że elektryczne narzędzia, takie jak miksery, psują się i zawodzą – rózga do ciasta z naszego sklepu nie ulegnie awarii, a jej użycie pozwala na znacznie precyzyjniejszą kontrolę stanu przygotowywanych produktów.
W niniejszej kategorii znajdziesz rózgi lub ubijaki do piany znanej w świecie restauratorów marki Stalgast. Są to produkty wykonane niezwykle solidnie, które posłużą w kuchni długo nawet wtedy, gdy będą ulegać częstej eksploatacji.