Każda działalność musi mieć stabilny fundament, wychodząc naprzeciw tym potrzebom nasze biuro tworzy projekty technologiczne oraz koncepcje dla lokali gastronomicznych każdego typu.
projektowe
Wierzymy, że sukces każdej kuchni zaczyna się od dobrze przemyślanego planu. Dlatego oferujemy kompleksowe wsparcie na etapie koncepcji i projektowania technologicznego, pomagając inwestorom i restauratorom stworzyć przestrzeń, która będzie funkcjonalna, ergonomiczna i zgodna z przepisami sanitarno-higienicznymi. Nasze projekty uwzględniają specyfikę lokalu, styl serwowanych dań oraz przewidywane obciążenie kuchni, co pozwala na optymalizację procesów pracy i maksymalne wykorzystanie dostępnej przestrzeni.
Każdy projekt powstaje w ścisłej współpracy z inwestorem, uwzględniając wizję i potrzeby klienta, a także obowiązujące normy prawne i sanitarne.
Czym jest projekt technologiczny?
Jest to projekt techniczny tworzony najczęściej w oprogramowaniu typu CAD, na którym technolog rozplanowuje rozmieszczenie wszystkich niezbędnych pomieszczeń. W każdym z pomieszczeń projektujący dobiera niezbędne wyposażenie gastronomiczne, w zależności od rodzaju planowanej działalności.
Jakie korzyści niesie ze sobą wykonanie takiego projektu?
Projekt technologiczny stanowi wytyczne dla poszczególnych branż projektowych (wod-kan, wentylacyjnej i elektrycznej). Pokazuje szczegółowo rozplanowanie sieci elektrycznej, dokładne umiejscowienie i rodzaj instalacji wodno-kanalizacyjnej oraz zawiera wszelkie dane potrzebne do zaprojektowania systemu wentylacji w lokalu gastronomicznym.
Wykonywany przez nasz zespół projekt zawiera:
układ funkcjonalny pomieszczeń z uwzględnieniem przepisów sanitarnych/ BHP
dobór oraz lokalizację odpowiedniego wyposażenia technologicznego
wytyczne oraz bilans mediów (prąd, gaz, wod–kan)
uzgodnienie projektu z rzeczoznawcą ds. sanitarno-higienicznych
Etapy realizacji inwestycji
Pomiary, analiza, przygotowanie projektu
Nasi doświadczeni handlowcy i projektanci sprawdzą miejsce, w którym ma być prowadzona działalność gastronomiczna. Wskażemy mocne oraz słabsze strony lokalu i sporządzimy niezbędną dokumentację projektową.
Konsultacje, dobór urządzeń
Dobierając urządzenia zawsze działamy w oparciu o zdefiniowane potrzeby i oczekiwania naszych kontrahentów. W naszej ofercie znajdują się wszyscy czołowi producenci urządzeń gastronomicznych.
Przygotowanie zoptymalizowanej oferty
Oferta przygotowana przez nasz dział handlowy jest maksymalnie zoptymalizowana. Zawsze dobieramy najlepsze urządzenia, mając na uwadze również budżet naszych Klientów.
Dostawa i montaż wyposażenia + szkolenie
Wszystkie meble oraz urządzenia gastronomiczne są dostarczane i montowane przez nasz firmowy serwis. Każdy montaż potwierdzony zostaje stosownymi protokołami, a po jego zakończeniu szkolimy personel z obsługi wszystkich urządzeń.