Widelce do mięs
( ilość produktów: 5 )Przygotowanie mięsa, szczególnie w dużych ilościach, jest dużo łatwiejsze, gdy korzysta się z profesjonalnych akcesoriów, jak np. widelce do mięs. Na stronie naszego sklepu UNIgastro możesz kupić wysokiej jakości widelce, które zostały wykonane z dbałością o najmniejsze szczegóły. Za produkcję tych akcesoriów do gastronomii odpowiadają marki Stalgast i Sanelli.
Profesjonalne i wytrzymałe widelce do mięs
Prezentowane w tej kategorii widelce do mięs to niezbędne wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, w którym podaje się mięso. W akcesoria te warto wyposażyć także domową kuchnię. Dzięki nim możesz komfortowo i bezpiecznie przygotować nawet największe kawałki mięsa, bez obawy o poparzenie. Oferowane przez nas widelce mają odpowiednią długość, która sprawia, że swobodnie sprawdzisz stan przygotowania mięsa w piekarniku lub przewrócisz je na patelni. Wybierając nasze produkty, zadbasz o komfort i bezpieczeństwo pracy w swojej kuchni. Warto dodać, że dostępne w naszym sklepie widelce można myć i wyparzać w zmywarce, co sprawia, że ich czyszczenie jest bardzo łatwe.
Najważniejsze cechy widelców do mięsa
W sklepie UNIgastro możesz kupić wysokiej jakości widelce do mięs, które zostały wyprodukowane ze stali nierdzewnej. Materiał ten cechuje duża wytrzymałość i odporność na działanie wysokich temperatur. Oferowane przez nas widelce spełniają ogólne wytyczne, co oznacza, że są one bezpieczne dla organizmu człowieka. Akcesoria te są także bardzo praktyczne. Dostępne w naszym sklepie widelce kute posiadają rękojeść idealnie dopasowaną do ostrza, co uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączenia.
Z kolei modele monoblok nie posiadają spawów i zagięć, dzięki czemu cechują się długą żywotnością. Oferowane przez nas widelce mają odpowiedni rozstaw szpikulców, ułatwiający przyrządzenie nawet najtwardszych kawałków mięsa. Widelce stabilnie leżą w dłoni, co gwarantuje precyzyjną pracę. W sklepie UNIgastro sprzedajemy modele dwu i trójzębne. Niektóre akcesoria mają specjalny uchwyt, umożliwiający przechowywanie ich na wieszaku.
Różnorodne widelce do mięs w atrakcyjnej cenie
Na stronie naszego sklepu znajdziesz widelce kute, które przeznaczone są do przytrzymania mięsa podczas krojenia. Możesz wykorzystać je również podczas przenoszenia mięsa na talerz, a także po to, by sprawdzić stan przygotowania mięsa podczas obróbki termicznej. Oprócz widelców kutych zajmujemy się dystrybucją widelców, dedykowanych do przewracania mięsa. Produkty te dostępne są w różnych rozmiarach, wynikających z ich przeznaczenia. Widelce kute do krojenia mięsa są krótsze i mają ok. 15-18 cm długości. Natomiast widelce do przewracania mięsa na patelni lub w piekarniku są odpowiednio dłuższe. Mają one od 32 do 50 cm długości.