Darmowa dostawa od 1 400,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Noże japońskie i akcesoria

( ilość produktów: 20 )

Dobry nóż to podstawa wyposażenia każdej profesjonalnej kuchni. Noże japońskie, czy inaczej noże do sushi, które znajdziesz w ofercie UNIgastro, w umiejętny sposób łączą w sobie tradycję i nowoczesność. Są to narzędzia idealnie ostre i ergonomiczne, dzięki czemu wykonywana przy ich użyciu praca jest wydajna i niezwykle przyjemna.

Precyzyjne i trwałe noże do sushi

Noże do sushi, czy inaczej noże japońskie, są niezwykle znane w całym świecie kulinariów. Każdy wie, że tajniki przyrządzania sushi wymagają od kucharzy niebywałej dokładności. To właśnie odpowiednio ostry nóż o potężnej klindze umożliwia krojenie w precyzyjny sposób. Noże japońskie sprawdzą się zarówno w przypadku pracy z owocami morza czy przygotowywanymi rolkami sushi, jak i posłużyć mogą innym celom – krojeniu mięsa, warzyw, owoców, czy też obieraniu bądź filetowaniu. Krojenie rolek przygotowywanego sushi wymaga, aby nóż, przy użyciu którego to robimy, był niezwykle ostry – w przeciwnym razie tylko ją wgnieciemy, zamiast wykonać proste, czyste cięcie. Wiele z noży japońskich, które mamy w swojej ofercie, zostało stworzonych specjalnie do tego zadania.

Noże do sushi, które znajdziesz w asortymencie UNIgastro, mają jednak wiele różnych zastosowań. Znajdziesz wśród nich między innymi słynne noże santoku, yanagi, nakiri, sashimi, czy nawet japoński nóż do obróbki lodu.

Mają one rękojeści wykonane z drewna lub tworzywa, zapewniające wygodny, pewny chwyt. Nadają się do mycia w zmywarce, jednak aby utrzymywać ich ostrza w doskonałym stanie, zaleca się czyścić je ręcznie. W naszej ofercie znajdziesz nie tylko pojedyncze modele noży, ale też ich pięknie opakowane, eleganckie zestawy.

Noże do sushi czy przydatne akcesoria?

W niniejszej kategorii znajdziesz nie tylko noże do sushi. Aby ułatwić nieco zadanie, jakim jest kompletowanie idealnego zestawu do wyposażenia profesjonalnej kuchni, zgromadziliśmy tu także japońskie kamienie, idealnie dostosowane do ostrzenia noży oraz deski do krojenia.

Noże japońskie znane są ze swojej niebywałej twardości. Nierzadko okazuje się, że tradycyjne metody ostrzenia, które sprawują się w przypadku zwyczajnych noży, na tym polu zwyczajnie zawodzą. To dlatego wraz z nożem japońskim warto zaopatrzyć się w specjalny kamień do jego ostrzenia, który umożliwi nam łatwe zadbanie o ostrze.

Czarne deski do krojenia, które oferujemy, to produkty o wyjątkowej trwałości, dedykowane dla kuchni otwartych i zastosowań z produktami do grilla i sushi. Wraz z japońskimi nożami z naszej oferty oraz kamieniami do ostrzenia tworzą zestaw idealny.

Noże japońskie i akcesoria – pęsety

Kolejnym akcesorium, które znajdziesz w niniejszej kategorii, są różnorodne pęsety, które świetnie posłużą w pracy kuchennej. Przygotowywanie sushi, a także potraw innego rodzaju nierzadko wymaga ogromnej precyzji przy dekorowaniu, czy uzupełnianiu dania pewnymi elementami. Oferowane przez nas pęsety ułatwią Ci to zadanie. Dostępne są w różnych długościach oraz kształtach. Znajdziesz wśród nich pęsety uniwersalne, o okrągłych końcówkach, do usuwania ości, a także pęsety barmańskie.

Gwarantujemy, że zarówno noże do sushi, jak i akcesoria, które kupisz w UNIgastro, to najwyższej jakości przybory kuchenne do zadań specjalnych, które posłużą przez długie lata.

pixel