Miksery spiralne
( number of products: 7 )Miksery spiralne to urządzenia gastronomiczne, które przeznaczone są do wyrabiania ciężkich ciast. Miksery są bardzo praktyczne, ponieważ wykonują za kucharzy czasochłonne zadania, wymagające włożenia w nie wiele wysiłku. W naszym sklepie UNIgastro znajdziesz różnorodne miksery spiralne, wyprodukowane przez marki Stalgast, GGF i FCM.
Przeznaczenie mikserów spiralnych
Miksery spiralne wykorzystywane są do wyrabiania ciast o dużej gęstości. Są to przede wszystkim ciasta drożdżowe, w tym ciasta na pizzę, a także ciasta np. na pierogi. Idealne wyrobienie ciasta wymaga dużego nakładu siły i czasu. Co więcej, osoba ugniatająca ciasto musi całkowicie poświęcić się tej czynności, a samo przygotowanie i ugniatanie składników wiąże się z ubrudzeniem więcej niż jednego naczynia.
Rozwiązaniem tego problemu są profesjonalne miksery spiralne, dzięki którym wyrabianie ciężkich ciast jest przyjemne i szybkie. Jeśli chcesz zapewnić swoim pracownikom komfortowe warunki pracy w kuchni, wyposaż swój lokal w profesjonalne urządzenia, takie jak miksery spiralne. W naszym sklepie znajdziesz różnorodne sprzęty do obróbki mechanicznej, dzięki którym jakość usług oferowanych przez Twój lokal z pewnością ulegnie polepszeniu.
Zasada działania i zalety miksera spiralnego
Mikser spiralny działa automatycznie, co oznacza, że osoba przygotowująca ciasto może zająć się inną czynnością w trakcie pracy urządzenia. Proces dodawania i mieszania składników odbywa się w misie miksera, która jest bardzo łatwa w czyszczeniu. Miksery wykonane są z wysokiej jakości materiałów, gwarantujących ich wytrzymałość. Części miksera mające kontakt z żywnością wyprodukowano ze stali nierdzewnej, spełniającej określone wytyczne. Dzięki temu mikser jest higieniczny i bezpieczny w użytkowaniu.
Różnorodne miksery spiralne
W naszym sklepie UNIgastro znajdziesz różne rodzaje mikserów spiralnych, które zostały wyprodukowane przez marki Stalgast, GGF i FCM. Oferowane przez nas produkty znajdą zastosowanie w większych, jak i mniejszych lokalach gastronomicznych. Nasze miksery spiralne można podzielić na modele z niewyjmowaną dzieżą oraz na modele z podnoszoną głowicą i demontowaną dzieżą. Miksery spiralne różnicuje także pojemność mogąca wynosić 10, 22, 30 czy 33 litry. Pojemność wskazuje na maksymalną wagę zgniatanych ciast.
Znajdziesz u nas miksery mogące wyrabiać ciasta o wadze do 3,5 kg, 15 kg, a nawet 25 kg. Innym parametrem różnicującym miksery jest prędkość obrotów spirali oraz moc. Urządzenia różnią się także wyposażeniem, wyglądem zewnętrznym oraz rozmiarami. Jeśli nie wiesz jak dopasować mikser spiralny do zapotrzebowania swojego lokalu, skontaktuj się z nami. Po wstępnym rozeznaniu całkowicie bezpłatnie pomożemy Ci wybrać idealny model, który spełni Twoje oczekiwania.